maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia-ehdokkaat

Kaiken voi lukea! asettaa Blogistanian Finlandia-ehdokkaiksi seuraavat kirjat:

1. Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet. Tätä en ole itse lukenut, mutta blogimerkintä löytyy ainakin seuraavilta: Salla, Booksy, Jenni S., Linnea ja  Janne. Minusta on jo tullut kirjan onnellinen omistaja, ja olen vakuuttunut sen ansaitsevan paikkansa tässä kilpailussa, kun varsinaiseen Finlandiaan on tiet sarjakuvamuotoisilta romaaneilta ahdaskatseisesti suljettu.

2. Jari Tervo: Layla. Povasin tälle kovan luokan menestystä varsinaisessa kilpailussa, joten ehdokkuus tällä listalla on itsestään selvä.

3. Miika Nousiainen: Metsäjätti.

4. Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis.

5. Kari Hotakainen: Jumalan sana.

6. Juri Nummelin (toim.): Verenhimo. Laylan ohella tämä oli ainoa kirja, jonka nostin 2011 lukemieni top kymppiin. En ole aivan varma täyttääkö tämä edes sääntöjä, koska osa novelleista on ilmiselvästi kirjoitettu jo kauan sitten.

Tarkempia perusteluja en ryhdy tässä enää esittelemään, kunkin kirjan arvostelu puhukoon puolestaan.

6 kommenttia:

 1. Laylaa tarjoan minäkin, samoin Näkymättömiä käsiä, vaikka en sitä ole vielä lukenutkaan.

  VastaaPoista
 2. Siinähän se kärkikaksikko on. Nuo kaksi halusin ehdottomasti mukaan, muut ovat enemmänkin mainintoja hyvistä lukukokemuksista.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että Näkymättömät kädet on listallasi. Se on hieno. Muita noista en olekaan lukenut, mutta ainakin Nousiaista ja Kyröä kyttään jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Joo-o. Kannanottona olisi voinut kyllä tuon Tietäväisen laittaa listalle. Nyt en enää ala editoimaan... Miehinen lista sinulla :D

  VastaaPoista
 5. Metsäjätti on saanut kivasti nostetta näillä listoilla =)

  Hih, nyt muuten hain tuon Verenhimon kirjastosta, oli vielä siellä odottamassa. Säännöistä viis ;-)

  VastaaPoista
 6. Joo, listani on tosiaan miehinen, mutta ei tarkoituksella. Tosin tällä kertaa olisi voinut ollakin. Pikaisen vilkaisun perusteella luin itse vain seitsemän sellaista naisten kirjoittamaa kirjaa, jotka olisivat sääntöjen puolesta edes voineet kelvata ehdokkaiksi. Ei siis ollut kauheaa tunkuakaan.

  VastaaPoista