torstai 7. heinäkuuta 2016

S.K.Tremayne: Jääkaksoset

S.K.Tremayne: Jääkaksoset
Suomennos: Oona Nyström
Otava 2016
Sivuja: 349

Perheessä on identtiset kaksostytöt, joista toinen on kuollut tapaturmaisesti vuosi sitten. Päästäkseen tapahtuneesta kunnolla yli he päättävät muuttaa Lontoosta Skotlannin rannikolle, ikiomalle majakkasaarelleen, jolla ei asu ketään muuta.

Toipuminen ei etenekään aivan toivotulla tavalla, kun henkiin jäänyt tytär alkaa väittää olevansa se, jonka piti olla kuollut. Eivätkö vanhemmat tunnistakaan lapsiaan, ja mitä sinä kohtalokkaana yönä todella tapahtui?

Kirja on psykologinen trilleri, enkä oikein tiennyt, mitä sellaiselta pitäisi odottaa. Alku tuntui hitaanlaiselta, ja mieleen ehti jo tulla, että onko koko kirjan idea jonkinlaisessa ensimmäisen maailman ongelmien valittamisessa. Hiljalleen tarina alkoi kuitenkin vetää vahvemmin puoleensa, ja voimisti otettaan aivan viimeisille sivuille saakka, jotka täytyi jo suorastaan ahmia. Tämä ilmiö arvatenkin pätee muihinkin lajityypin kirjoihin, koska jännitteen rakentaminen vie väkisinkin oman aikansa. Yllätyin joka tapauksessa iloisesti siitä, miten tiukasti tämä saikin minut lopulta otteeseensa.

Tämä oli tosiaan minulle uusi aluevaltaus, mutta sen verran positiivinen, että valitsin pinosta saman tien toisen vastaavan. Sen tehtävänä on osoittaa, ettei tämän kirjan hyvyys ollut pelkkää sattumaa.

Kiitoksia Otavalle arvostelukappaleesta.

3 kommenttia:

 1. Minäkin haluan kokea tällaisen uppoutumisen. Kun lukee muutaman tieto-ja esseekirjan, alkaa kaivata juonikirjaa, joka vie niin mukaansa, ettei malta lopettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole pakko valita vain yhtä lajia, vaan voi vuorotella :)

   Poista
  2. Kuten blogisi mainiossa nimessä toteat!

   Poista