sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kirjamessut ja blogistitreffi


Olen muistaakseni ollut yhden kerran aiemmin kirjamessuilla. Silloinkin ne järjestettiin ruokamessujen kanssa samaan aikaan, ja etsiessäni lisää maisteltavaa tulin harhailleeksi kirjahallinkin kautta. Tällä kertaa tulin paikalle ensisijaisesti kirjapuolen vuoksi, mutta tosiasiat oli pakko tunnustaa: maistelu oli kivempaa. Kirjamessujen viehätystä vähentää minun kohdallani voimakkaasti se, etten nykyään osta kirjoja juuri lainkaan. Romaaneja en osta, koska ne saa kirjastostakin, ja olen kirjastojen ylin ystävä. Näiltä messuilta tiesin jo etukäteen ostavani yhden kirjan, nimittäin Elina Hirvosen ja Anu Silfverbergin Sata sivua.

Mainittu kirja muodostaakin mainion aasinsillan toiseen aiheeseen, eli sama kaksikko oli kertomassa juuri samaisesta teoksesta, kirjoittamisesta ja kirjailijana olemisesta Avaimen järjestämillä blogistitreffeillä. En ole aiemmin tavannut kirjailijoita "oikeasti", mikä selvästi lisäsi tapahtuman viehätystä.

Kirjabloggaajien tapaaminen oli niinikään kiinnostavaa. Vaikka olenkin vielä täysi noviisi sekä kirjabloggaajana että kirjablogien lukijanakin, niin oli ilahduttavaa huomata lähestulkoon kaikkien blogien olevan entuudestaan tuttuja. Vielä kun nyt muisti toimisi sen verran, että osaisi yhdistää kasvot ja nimet jälkeenkin päin. Vertaistukena saadut vinkit osoittavat epäilemättä vielä arvonsa, kiitos niistä osallistujille!

6 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesikin, oli mukava nähdä. :)

  VastaaPoista
 2. Sen verran kirjamessuilla oli tungosta, että voisin melkein uskoa maistelun olevan mukavampaa. Oli hauska olla mukana kirjabloggaajien tapaamisessa, jossa syntyi kiinnostavaa keskustelua.

  Samoin oli ilo löytää blogiisi.

  VastaaPoista
 3. Mie olenkin tuonne aiemmin kommentoinut, ehkä löydät kommenttini sieltä. Mutta mukavaa oli. Itsekin tyydyin nyt enemmän katselemaan kuin ostamaan, vaikka ainahan sitä jotain mukaan tarttuu.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa joukkoon, vaikka en itse päässytkään tapaamiseen mukaan. Hieno blogi sulla!

  VastaaPoista
 5. Oli kyllä kiva tapaaminen, päähäni tuli liikettä sen aikana ja jälkeen, mikä on aina hyvä asia :).

  VastaaPoista