perjantai 16. maaliskuuta 2018

Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta

Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta
Johnny Kniga 2015
Painetussa kirjassa sivuja: 171
Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn
Äänikirjan kesto: 3h 47min

Tämä bloggaus on jatkoa kirjalle Ylipainolisämaksu sikäli, että tämä kirja edelsi tuota toista. Tartuin tähän kirjaan pitkälti siksi, että kuvittelin kyseessä olevan suht perinteisen romaanin, kun ensin luetussa oli kyse lähinnä luettelosta irrallisia tekstejä. Jouduin kuitenkin pettymään, sillä käytännössä tämäkin on kokoelma.

Kirjan päähenkilö on edelleen Tytti Karakoski, joka muistuttaa kovasti kirjailijaa itseään. Häntä ahdistaa ikääntyminen, ja siksi hän jää vuodeksi virkavapaalle. Tuon vuoden aikana hän kirjoittelee erilaisista aiheista. Tämän varsin lyhyen johdannon jälkeen päästään asiaan: sisältönä ovat nuo tekstit aiheiden mukaan aakkosjärjestyksessä.

Jos Ylipainolisämaksussa teksteillä oli yhdistävänä tekijänä matkustaminen, niin tässä sellaista ei yhtä selkeästi ole. Tietysti kirjoittajan ajatuksissa on se ikääntyminen, mutta se ei lopulta yhdistä tekstejä muuten kuin näkökulmansa kautta.

Lyhyesti voisi todeta, että mitä satuinkaan sanomaan edellisestä, pätee myös tämän kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Olen nainen, joten pitäisi kolahtaa? Mutta ei vaan kolahtanut, en viitsinyt edes blogata.

    VastaaPoista
  2. Pidin enemmän tästä kuin Ylipainolisämaksusta, jossa mielestäni oli enemmän turhaa hienostelua ja ylimielisyyttä; tämä on realistisempi ja viihdyttävämpi. Vaikka jälleen todettava: viihde on vaikea laji.

    VastaaPoista