lauantai 29. lokakuuta 2011

Kirjamessut ja blogimiitti


Helsingin Kirjamessut ovat toki pakollinen tapahtuma pääkaupunkiseudulla asuvalle kirjojen ystävälle, ja kun tapahtuma kestää neljän päivän ajan, niin on paha lähteä keksimään edes tekosyitä sen välttämiselle. En ole kokenut kirjamessuilija, vaan tämä oli vasta toinen kerta kun olen siellä juuri kirjojen tähden. Tälläkin kertaa samassa yhteydessä oli myös ruokamessut, joilla olen ollut innokkaana useita kertoja.

Olin etukäteen merkannut messuluettelosta pari esiintyjää, jotka osuisivat sille ajankohdalle, jolloin olisin paikalla. En lopulta nähnyt nistä yhtään, syystä tai toisesta. Yksi syy oli se, että juutuin kuulemaan mainiota Fingerporia piirtävää Pertti Jarlaa, minkä jälkeen en malttanut olla liittymättä nimmarijonoon. Sarjakuvapiirtäjien nimmareissa on se lisähoukutin, että piirtäjälle on luontevaa piirtää joku hahmokin samalla kertaa. Kenet minä pyysin kirjaani, jääköön kutkuttelevaksi salaisuudeksi :)

Tärkeä syy mennä messuille juuri tänään oli Avain-kustantamon järjestämä kirjabloggaajien tapaaminen. Viime vuonna oli vastaava tapahtuma, jonka seurauksena Kaiken voi lukea! sai mm. ensimmäisen lukijansa ja voi sanoa, että koko blogin taival alkoi toden teolla. Tällä kertaa suurin osa kasvoista oli tuttuja, mutta eivät suinkaan kaikki. Kiitoksia Avaimelle järjestelystä ja kollegoille siitä mahtavasta yhteisöllisyydestä, jota en väsy ylistämään. Oli hauska tavata taas kerran!

14 kommenttia:

 1. Minulla oli ihan hilkulla, että tulen täältä Keski-Suomesta messuilemaan ja blogimiittiinkin, mutta suunnitelmat meni uusiksi.

  Fingerporin huumori kolahtaa minuunkin ;)

  VastaaPoista
 2. Oli kiva käydä miitissä, vaikka mun osalta se jäikin lyhyeksi. Fingerpori uppoaa kyllä hyvin tähänkin suuntaan:)

  VastaaPoista
 3. Onneksi minullakaan ei ostosmopo ihan karannut, vaikka menihän sitä rahaa silti. Divariosastolta ostin hyväkuntoisen Kiinalaisen kissan, se on Mika Waltarin satukokoelma.

  Toffeeseen ja leipomotuotteisiin meni myös rahaa ja lopuksi ostaa täräytin Carolan kokoelma-cd-paketin, jossa on 8 levyä ja kaikkea muuta tilpehööriä vielä päälle...

  VastaaPoista
 4. On harmi, ettei sellaista KAIKKIEN kirjabloggarien kokoontumista voi varmaankaan tulla ikinä. Mutta vaikka porukka olisi pienempikin, niin suosittelen menemään mukaan tilaisuuden kohdalle osuessa!

  VastaaPoista
 5. Ruokamessuista pitäisi kirjoittaa erikseen omaan blogiinsa, mutta mainittakoon nyt ettei minullekaan pois lähtiessä jäänyt muuta rahaa kuin nyrkillinen kolikoita. Setelit olivat vaihtuneet mm. juustoihin ja chilituotteisiin.

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan kivoja tapahtumia, aina oppii ja kuulee uutta blogirintamalta ja saa itsekin uutta intoa. Tänään rahaa meni muuten vain seitsemän (7) euroa! Siis kirjoihin, 2 kpl. Ruuat ja toffeet päälle. Mutta eilisestä shoppailusta en sitten taida viitsiä tarkemmin mainitakaan.

  VastaaPoista
 7. Joo, pitäisi varmaan varata sitä varten sellainen oma osasto messuilta ja jakaa päivystysvuorot, mutta ehkä sellaista ei taida olla näköpiirissä. :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin olin tänään kirjamessuilla, mutta tällaisen blogimiitin olen jostakin syystä missannut. Varmaankin ollut jossain blogissa puhetta, mutta kun olen sellainen parantumaton oman pääni sisällä asusteleva, niin on jäänyt huomaamatta ...

  Ehkä ensi vuonna sitten olen paremmin hereillä!

  VastaaPoista
 9. Blogimiitti oli jälleen kerran mukava. Minä taidan olla poikkeus tässä joukossa, sillä en käynyt ollenkaan ruokamessujen puolella. En vain ehtinyt, kun piti ahnehtia kaikenlaisia kirjajuttuja. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kanssabloggareille kivasta seurasta. Minäkään en käynyt ruokamessuilla muuten kuin muiden perässä tallustellen, mutta kirjamessuilla sitten sitäkin enemmän. Mietin vielä hetken, kehtaanko tunnustaa ostosteni määrän blogissa vai en. Mutta hyötyostoksia ne olivat kaikki, kuten kirjaostokset yleensäkin. :)

  VastaaPoista
 11. Minultakin jäi kokonaan huomaamatta moinen bloggaajien tapaaminen. Eilen lauantaina olin messuilla. Rankka reissu täältä Itä-Suomesta asti, mutta kyllä kannatti.

  VastaaPoista
 12. Täältä Suomi-neidon vyötäröltä ei tullut lähdettyä messuilemaan tai muita bloggareita tapaamaan. Eipähän lähtenyt mopo käsistä ja rahaa säästyi! (Just joo, hieman kateellisena yritän viljellä positiivista ajattelua...) Kävin kuitenkin kesällä ensimmäistä kertaa Oulun kirjamessuilla :)

  VastaaPoista
 13. Kuunneltiinkohan me Jarlaa samassa paikassa, Arktisen Banaanin osastolla? Minä olin napannut nimmarin uuteen kirjaan (jonka ostin Jarlan selän takaa, heheee :D) jo etukäteen, sain myös pienen piirroksen. Olen tosi iloinen että isänpäivälahjadilemma ratkesi kerrankin ajoissa!

  VastaaPoista
 14. Tessa: blogissasi olleen kuvan perusteella olemme kuunnelleet Jarlaa melkein vierekkäin :)

  VastaaPoista