perjantai 18. maaliskuuta 2011

KMMMM


Kiitoksia anni.m:lle haasteesta, jossa kuuluu vastata näihin blogia koskeviin kysymyksiin!

Kuka?
Valitettavasti en voi sanoa olevani aivan tavallinen kirjaharrastaja, koska meitä mieskirjabloggaajia on edelleen niin kovin vähän. Samasta syystä en edes tiedä kuinka tavallinen mieslukija olen. Kirjoja olen kuluttanut lapsesta saakka, mutta harrastuksen asteelle voin sanoa lukemisen nousseen vasta pari vuotta sitten. Silloinkaan ei tapahtunut mitään erityistä, lukeminen vain alkoi tuntua kivemmalta kuin huonojen tv-ohjelmien katselu. Lukuhistoriani lyhyydestä johtuen joutuvat arvostelujeni lukijat aivan liian usein törmäämään lauseeseen "Kirailija oli minulle entuudestaan tyystin tuntematon", mutta toivon mukaan sekin vähenee ajan myötä.

Mitä?
Pääasiassa kirjoja ja kirjabloggaamista. Alun perin oli tarkoitus kirjoitella muistakin aiheista sitä mukaa kun jotain sanottavaa mieleen tulee, mutta käytäntö muodostui toisenlaiseksi. Mitään periaatepäätöstä en ole tehnyt, että aihepiiri olisi näin rajattu, joten ehkä jonain päivänä jotain ilmestyy!

Missä?
Yleensä kotona, mutta olen kokeillut myös autoa jossain Helsingin ja Hämeenlinnan välillä. Kirjoittamisen suhteen ei ollut epäilyksiä, vaan nettiyhteyden muodostaminen oli jännittävää.

Milloin?
Heti kun kirjoitettavaa on. Kirjat arvostelen aina heti samana päivänä kun olen lukenut, ja jos toisin uhkaisi käydä, siirrän kirjan lopetuksen seuraavalle päivälle. Muista aiheista koetan myös kirjoittaa heti tuoreeltaan. Joskus se voi näkyä ajatusten kypsymättömyytenä, ja silloin todennäköisesti tulee kommenttikentälle tarvetta.

Mitä mielessä nyt?
E-kirja on ollut viime aikoina mielessä. Teknisesti se vaikuttaisi aivan valmiilta läpimurtoon Suomessakin (vaikka kopiosuojausten murtaminen ilmeisesti onkin turhan helppoa), mutta matkaa tavallisen kirjan korvaajaksi tai edes kunnolliseksi haastajaksi on vielä reilusti. Suurin kanto kaskessa on tällä hetkellä mielestäni hinta. Tarjontaa tuntuu jo olevan, mutta ei sähköinen versio saa maksaa yhtä paljon kuin perinteinen. Kirjastojen suhde e-kirjaan mietityttää myöskin kovasti, sillä siinä missä tavallista kirjaa ei juuri viitsi ryhtyä säätämään kopiokoneeseen, niin lainatun e-kirjan kopiointi voi olla liian houkutteleva ajatus.Suhtautumiseni ketjukirjeisiin estää minua lähettämästä tätä haastetta eteenpäin, mutta jos joku haluaa sen tästä itselleen poimia vailla mitään painostusta, niin se sopii kyllä!

2 kommenttia:

  1. Minusta on parasta tässä blogissasi päästä lukemaan miehistä näkökulmaa kirjoihin!

    VastaaPoista