torstai 17. maaliskuuta 2011

Avaimen kevätjuhla


Avain-kustantamo juhlisti kevätkautensa avajaisia ravintolalaiva Wäiskissä ja oli kutsunut mukaan meitä kirjabloggaajiakin. Tapahtuman tärkein teema olivat kolme uutta kirjaa: Harri István Mäen Kraatterin lapset, Helen Mosterin Hylky ja Petteri Paksuniemen Jouten. Asianmukaisesti kirjailijat olivat itse paikalla kertomassa lyhyesti teoksistaan, ja heidän puheilleen olisi halutessaan voinut mukavasti hakeutua.

Tällä kertaa mukana oli kuitenkin niin suuri joukko bloggaajia (Arja, Salla, Sara, Jenni, Marjis, Rooibos, Hanna sekä virkansa puolesta Ina) että aika kului huomattavan reippaasti pääasiassa juuri bloggauksesta keskustellessa. Jouluglögeistä poiketen oli tällä kertaa mahdollisuus istua ihan tavalliseen tapaan pöydän ääressä, mikä oli mukavaa noin ruokailunkin kannalta, mutta samalla se edesauttoi juuttumista samaan porukkaan.

Olisi kiinnostavaa jutella kirjailijoiden kanssa, mutta jotenkin tunnen sen oudoksi siinä vaiheessa kun en ole tutustunut heidän tuotantoonsa lainkaan. Yleensähän kirjailijat ovat kosketuksissa yleisönsä kanssa silloin kun he ovat vastikään julkaisseet jotain, ja puhe on luontevasti juuri uudesta teoksesta. Lukijana minusta tuntuu siltä, ettei ole mitään sanottavaa ennen kuin on kirjan lukenut. Vasta sen jälkeen olisi kysyttävää ja se, mitä kirjailija kenties kysymättäkin kertoo, saisi aivan uutta syvyyttä.

Kiitoksia jälleen Avaimelle tilaisuudesta ja kutsusta, toivottavasti pääsemme mukaan jatkossakin!

8 kommenttia:

 1. Olipa kiva kuulla tunnelmista, kun en päässyt paikalle. Taas alkoi harmittaa, kun en asu pääkaupunkiseudulla missä tapahtuu kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
 2. Oli kiva nähdä taas ja tällä kertaa ehdittiin vähän juttelemaankin :). Enkä minäkään yöhön asti jäänyt roikkumaan, vaikka hetken aikaa vielä viivyinkin laivalla teidän lähdettyänne ;).

  VastaaPoista
 3. Oli kiva taas nähdä. Pitää ladata tuota kameran akkua, että saan muutaman otokseni laitettua blogiini. Jäin haaveilemaan siitä sinun puhelimesta. :)

  VastaaPoista
 4. Ei olisi pitänyt näyttää sitä puhelinta sitten :) Minulla ainakin tuollaiset asiat jäävät päähän pyörimään niin että on pakko antaa lopulta periksi ja tehdä se hankinta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille, kivaa kun tulitte! Harmitti, kun en ehtinyt seurustella teidän kanssa pidempään, mutta ens kerralla sitten! :)

  VastaaPoista
 6. Kiva oli nähdä teitä kaikkia!

  VastaaPoista
 7. Hei oli mukava tavata teitä kaikkia! Mahtavaa, kun Avain kutsuu tapahtumiin meitä kirjabloggaajia mukaan! Puhelimesi oli kyllä näppärä. Pystyykö sillä lukemaan pdf-tiedostoja hyvin?

  VastaaPoista
 8. Puhelimessa on ihan tavallinen pdf-lukija, eli näytöllä vieritellen niitä voi lukea. En kuitenkaan ryhtyisi lukemaan kirjaa sillä tavoin, vaan muuttaisin sen pc:llä epub-muotoon, jota kirjanlukusofta ymmärtää ja osaa jakaa sen näytön kokoisiin palasiin.

  VastaaPoista