keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Avaimen jouluglögi


Avain-kustantamo järjesti Helsingin kirjamessujen yhteydessä blogistitreffit, ja oli nyt kutsunut samaisia bloggaajia glögitilaisuuteen kustantamon tiloihin. Siinä missä treffi oli tarkoitettu pelkästään bloggaajille, oli glögitilaisuus suunnattu paljon suuremmalle joukolle. Paikalla oli kustantamon väen ja bloggaajien lisäksi kirjailijoita, toimittajia ja muitakin yhteistyökumppaneita.

Itse saavuin paikalle myöhässä, osin liikenteen vuoksi ja osin siksi, etten oikein tiennyt millainen tilaisuus olisi kyseessä ja olisiko siellä edes tarkoitus olla paikalla heti alkuhetkistä alkaen. Yleensä olen ruukannut arvata väärin ja olla paikalla viisi minuuttia ennen alkua vain huomatakseni, ettei paikalla ole vielä ketään, kunnes joku järjestäjätahon edustaja tulee avaamaan ovia ja vietämme kiusallisen hetken epämääräisen smalltalkin muodossa ja toteamme, että eiköhän sitä väkeä pian tule lisääkin. Tällä kertaa olin jälleen arvannut väärin, mutta kaikki olivatkin paikalla ja minä saavun paikalle kesken kaiken ja hiippailen ammentamaan rusinoita ja manteleita glögiini tehden sen väärällä kädellä, enkä arvaa myöhästymiseni vuoksi vaihtaa kätisyyttäkään kuin vasta toisen kupin puolivälissä.

Yleisesti tuon kaltaiset tilaisuudet eivät ole minua varten. Syynä on etupäässä se, että olen smalltalkin suhteen lähes tyystin kyvytön. Tällä kertaa huomasin kuitenkin viihtyväni erinomaisesti, jopa niin että aika loppui kesken (ne jotka minut paremmin tuntevat, tietävät tämän olevan ISO kehu). Blogistitreffeillä ei oikein ollut tilaisuutta puhua kollegojen kanssa mitään henkilökohtaisesti, nyt sekin onnistui.

Kiitoksia Avaimelle tilaisuudesta ja kutsusta, jään innolla odottamaan jatkoa!

7 kommenttia:

 1. Oli mahtava tavata ja päästä juttelemaan! Oli tosi hauskaa ja mukavan lämminhenkistä. :)

  VastaaPoista
 2. Aika tosiaan loppui kesken ja minun piti rientää muihin rientoihin - jäi juttelematta sinun kanssasi kokonaan. Ehkä seuraavissa kekkereissä :)?

  VastaaPoista
 3. Mekään emme ehtineet jutella muuta kuin sen, että sain tietää blogisi nimen! Ilmoittaudun siis heti lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 4. Minä kyllä nautin small talk-hetkestä kanssasi, hah hah. Olisin luullut että koet sen omaksi elementiksesi. Näin sitä oppii asioita kun lukee blogeista.

  Se oli TOSI kiva glögitilaisuus!

  VastaaPoista
 5. Olen se "koulun uusi oppilas" näissä bloggauspiireissä, enkä ollut tuolla tilaisuudessa, mutta minua nauratti tapasi kirjottaa siitä :) Kuulosti mukavalta tilaisuudelta!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa mukaan piireihin Piia! En minäkään ole ehtinyt olla mukana kuin vähän aikaa, mutta olen viihtynyt sitäkin paremmin.

  Näin jälkeenpäin kun lukee toisten kommentteja ja bloggauksia alkaa harmittaa, ettei ehtinyt jutella enempää ja useampien ihmisten kanssa. Onneksi tämä ei varmaankaan ollut maailman viimeinen tilaisuus, seuraavaan on minunkin saavuttava ajoissa!

  VastaaPoista
 7. Itse asiassa seuraava tilaisuus on jo suunnitteilla tammikuun lopulle, ei tosin Avaimella, mutta olen luvannut lähettää kutsua eteenpäin. Piia: kutsulistalle pääsee mukaan, jos lähetät mulle sähköpostitse sun meilin! Kiva, että viihdyitte, smalltalkin kanssa tai ilman! ;)

  VastaaPoista