keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Yksityiskohta kävijätilastoista

Vilkaisin viime sunnuntaina blogini kävijätilastoja enkä meinannut uskoa näkemääni. Ensin ajattelin joutuneeni jonkinlaisen hyökkäyksen kohteeksi:


Piikin ajankohta on sunnuntaina klo 21 ja korkeus 227 kävijää. Ennen tätä on blogissani ollut vain kerran tätä enemmän kävijöitä päivän aikana, saati sitten tunnin. Kyse ei kuitenkaan ole hyökkäyksestä, vaan juuri tuolloin tuli telkkarista ohjelma Karin Mäkelästä. Googlen merkitystä asiassa ei voi väheksyä, sillä valtaosa kävijöistä on tullut paikalle juuri sen kautta.

Tätä piikkiä on kiinnostavaa verrata Sallan tilastoihin, missä hän mainitsee ettei Kodin kuvalehdessä ollut juttu tuonut kävijäpiikkiä. Toki televisio ja aikakauslehti ovat kovin erilaisia medioita, telkkaria todennäköisemmin katsotaan juuri tiettyyn aikaan. Kenties levikeissäkin on eroja, sillä vaikka lukijamääräni ovatkin huomattavan pieniä Sallan konkariblogiin verrattuna, niin nykyään yhden päivän kävijäennätykseni on 391. Jätän lukijan arvattavaksi, mikä päivä on kyseessä :)

12 kommenttia:

 1. Vau, aika mahtava piikki. :) Kuulemma nykyään ihmiset katsovat telkkaria ja surffaavat netissä samaan aikaan. Sun blogi antoi tietoa etsiville siis vastauksia, hyvä sinä!

  VastaaPoista
 2. Vau tosiaan. Hurja piikki. :) Olet ollut ihan ajan hermoilla ja toivon mukaan blogisi sai uusia lukijoita.

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut että google analyticsin ja tuon bloggerin oma tilasto eivät anna ihan samanlaista tietoa, tai sitten en osaa käyttää tuota analyticsia.

  VastaaPoista
 4. Google Analytics on tarkempi kuin Bloggerin oma tilasto. Se myös poistaa mun mielestä selkeät hyökkäykset ja vastaavat tiedoistaan. Esim. niitä yksiä hyökkäyksiä jokin aikaa sitten ei näkynyt Analyticsin tiedoissa lainkaan.

  VastaaPoista
 5. Marjis: tuon ilmiön voisi kuvitella vain voimistuvan entisestään, kun surffaaminen onnistuu erilaisilla puhelimilla ja tableteilla yhä helpommin. Itsekin tulen googlanneeksi herkästi heti saman tien jos lukiessa tai katsoessa tulee jotain vastaan.

  Hanna: minä viritin / yritin analyticsiä käyttöön vasta varttitunti sitten, joten en osaa vielä ottaa kantaa :)

  VastaaPoista
 6. Heh, kuulun niihin jotka katsovat telkkaa ja surffavat samaan aikaan. Mediaähky siis koko ajan päällä. Kuinka monta kävijää blogissasi on normipäivänä, jos saa kysyä.

  VastaaPoista
 7. Alle sata. Bloggauspäivänä voi mennä ylikin.

  VastaaPoista
 8. Hieno yksityiskohta - onnea! :-)

  Bloggerin tilastot on jännä juttu. Mun blogiin tullaan mm. seksi-sanahaun perässä, kun arvostelussa oli Aikuisen naisen seksi -teos. Tämmöstä piikkiä ei kyllä ole siellä silti nähty... :-)

  VastaaPoista
 9. Vau mikä piikki! Ja kun ei ollut mistään törkysivulta vaan ihan oikeita kävijöitä. Minullakin nuo keskimääräiset kävijämäärät ovat varmaan suunnilleen samoja kuin sinullakin :--)

  VastaaPoista
 10. Heh, loistava piikki! Kyllä tv-esitykset näkyvät jonkun verran tilastoissa mullakin, mutta en muista tällaista piikkiä nähneeni.

  Twitterin puolella tv-esitykset näkyvät hyvin. Muistan kun kerran tein Twitterissä Asterix-haun, ja tuli iso ryöpsäys hollanninkielisiä vastauksia. Vaikken osaa hollantia, päättelin viesteistä että sillä hetkellä hollantilaisella kanavalla esitettiin Asterix-elokuvaa ja se oli innostanut ihmisiä viestittelemään.

  VastaaPoista
 11. Tosi jännä ja hauska juttu! Ja mekin kyllä miehen kanssa harrastetaan paljon sitä, että googlataan leffaa tms. katsoessa näyttelijän aiemmat roolit tai mitä tahansa. Kun vähintään toinen läppäreistä on kuitenkin aina sohvan tuntumassa ja auki.

  Salla, minulla Twitter on vielä korkkaamaton media sekä henkilönä että blogina. Ajatuksena on kyllä luoda blogille sekä Facebook- että Twitter-tili, mutten ole vielä ehtinyt sinne saakka.

  VastaaPoista