lauantai 5. toukokuuta 2012

Kirjalöytöretki


Teimme kolmen kirjablogistin voimin löytöretken Forssan Kirjalöytö Outletiin. Matkaan lähti lisäkseni Salla ja Arja, kiitoksia heille seurasta!

Paikalle saapuessa tuli hieman kirjamessumainen fiilis, ja se varmaan oli tarkoituksenakin. Tapahtuman ydin on tietysti kirjamyynti, ja kohteet oli sijoitettu varastolavoille riveittäin siten, että pääsääntöisesti kullakin lavalla olevat kirjat olivat samanhintaisia, jolloin oli helppo hypätä sellaisten kohteiden ohi, jotka eivät sopisi budjettiin tai toisaalta katsoa jonkin lavan sisältö erityisen tarkkaan. Esim. Jussi Valtosen Vesiseinä löytyi pariltakin lavalta, joissa oli merkintä 1 €.

Paikalla oli myös useita kirjoista tuttuja kuuluisuuksia, mm. veljekset Outolasta. Lapsille olikin tarjolla ohjelmaa esiintymislavalla ja erityinen parkkipaikka, joka vapautti vanhempia tutustumaan muiden lavojen sisältöön.

Tämä oli erikoisin löytö, joka vastaani tuli. Olin jo vähällä ostaa sen, kunnes muistin, että mieltäni ovat askarruttaneet Turun Tuomiokirkon ja papiston tulot vasta vuodelta 1543, eikä kahdelta aiemmalta :)

Tämä puolestaan täytyy mainita erinomaisen muotonsa vuoksi. Pitsoista on helppo ottaa herkullisia kuvia muutenkin, mutta kun kuva täyttää sivun kokonaan, mutta mitään ei jää yli niin pitsasta kuin sivustakaan, on kuva aivan omaa luokkaansa. Pisteet kekseliäisyydestä, ja tämä tosiaan toimi hyvin!

Ostoskassiini kertyi taakkaa yhteensä kymmenen kirjan verran, mutta sen sisältöön palannen myöhemmin yksi kerrallaan.


Kirjastoretki

Kokoelmissani ei ollut vielä Louna-kirjastojen korttia, joten piipahdimme saman tien myös Forssan pääkirjastossa. Se vaikutti ihan mukiinmenevältä laitokselta, mutta hauskinta oli itse kortin pirteä ulkoasu. Kovin monet kirjastokortit tuppaavat olemaan tylsän ja arkisen näköisiä, mutta Forssan, Humppilan, Jokioisen, Tammelan ja Ypäjän asiakkaat eivät siitä joudu kärsimään.

14 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mahtava reissu. Voi voi, harmittaa kyllä että jäi väliin... :-/

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloinen reissu! Nauroin ääneen tuolle Agricola-kommentille :)

  VastaaPoista
 3. Kiva katsaus! Harmi, ettei löytynyt teosta, joka olisi käsitellyt papiston tuloja juuri sinua kiinnostavilta vuosilta, mutta kaikkea ei voi saada kirja-outletistakaan ;).

  VastaaPoista
 4. Kiitos itsellesi Jori! Kiinnostava reissu oli kaikin puolin. Minulle jäi mieleen kaikista mahdollisista kirjanaiheista prinsessa Madeleinen elämänkerta... no juu, mistäpä aiheesta maailmassa ei olisi kirjaa tehty. Kirjastoihin on aina hauska tutustua, tämä oli sellainen aika lailla hyvää ylempää keskiluokkaa edustava. Kooltaan ja valikoimaltaan iso ja paljon väkeä töissä, ihmetteli Helsingin (pieniin) sivukirjastoihin tottunut. Mutta kuten Jori totesi, olihan tämä sentään Forssan kaupunginkirjasto.

  VastaaPoista
 5. Oi joi, mää vaan täällä huokailen kun en pääse tuonne nyt tekemään löytöjä!

  Hih, pitsakirja näyttää mainiolta!

  VastaaPoista
 6. Oli kiva lukea reissustanne. Koetan houkutella/"painostaa" perhettäni ystävällisesti tarjoamaan minulle äitienpäivänaattoreissun Forssaan ensi viikonloppuna. Ainakin aurinkoisen keli sattuessa kohdalle olisi hauska tehdä pieni kirjaostosmatka.

  Minä voin katsella sinulle niitä papiston tuloja vuodesta 1543 alkaen, jos vaikka ensi viikolla tarjolla olisi hieman uudempaa tietoa sisältäviä teoksia. ;)

  VastaaPoista
 7. Booksy: Harmi ettet päässyt, olisi ollut kiva reffata. Toivottavasti ottelu oli edes hyvä!

  Luru & Maria: Minun piti katsoa toisenkin kerran, että onko tällainen kirja tosiaan olemassa. En ole valtavan hämmästynyt, ettei siitä ole otettu pokkaripainosta.

  Arja: kirjaston ympäristö oli myös hieno, mutta niinhän pääkirjastoilla saisi ollakin.

  Susa: Kyllähän tuo oli tapahtuma, jonne soisi jokaisen kirjanystävän pääsevän.

  Katja: Matka ei edes ole niin pitkä kuin voisi äkkiseltään kuvitella. Me menimme ja tulimme eri reittejä, seuraten kuitenkin navigaattorin suosituksia. Vantaankoskelta lähdettäessä ero reittien välillä oli tosiaan NIIN pieni.

  VastaaPoista
 8. Voi mikä näky, kirjalavoja toistensa perään... Ja vielä lapsillekin ohjelmaa... Jos vain asuisin lähempänä niin tuonne olisi rynnättävä :) Mutta onhan se puhdasta säästöä kun en tuonne pääse ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät malttaneet hakea edes koria, vaan kantoivat korkeita kirjapinoja sylissään. Tuolla on helppo hurahtaa :)

   Poista
 9. Eikä, toi Agricola on just sellainen kirja, mistä mä olisin ollut ihan innoissani joskus 16-vuotiaana! Mulla oli silloin joku ihme tarve lukea outoja tietokirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä ainakin täytti sen outousvaatimuksen :)

   Poista
 10. Forssa on ensi näkemältä uinuva paikka, joka kuitenkin silloin tällöin yllättää! Itse suoritin pyhiinvaellukseni viime torstaina. Onneksi kahvilassa saattoi levätä, kun väkisinkin tuli niska kipeäksi...

  Vaikka ostorima oli korkealla, silti mukaan tarttui täysi kassillinen niteitä. Oli huojentavaa ja toivoaherättävää nähdä ihmisten jonottavan kirjoja. Toisaalta minäkin kyllä monen muun tavoin pohdin taas tuota, mihin nuo outleteista ylijääneet kirjat sitten oikein päätyvät... ei sunkaan niitä vaan polteta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kysymys tuli meilläkin mieleen. Jos ei kirja käy kaupaksi eurolla, niin hinnalla on aika paha enää kilpailla. Pitäisi vain tehdä kirjailija tunnetummaksi. Toisaalta, itsekin kahmin mukaani kolme halpis-Hotakaista (en tosin ihan eurolla), joten ei se tunnettuuskaan autuaaksi tee.

   Poista