Hanna ja Minna Vuo-Cho haastoivat minut tähän kirjablogeissa runsaasti kiertäneeseen kysymyshaasteeseen. Kiitoksia haastajille!
Hannan kysymykset:
1. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"?
Fantasiakirjallisuus on kovin huonosti edustettuna lukemistossani. Eihän sitä kuitenkaan käy kieltäminen, etteikö Harry Pottereiden velhoilu olisi kivaa. Tosin minä varmaankin olisin vain tylsä jästi sielläkin :)
2. Koska ja miten opit lukemaan?
Ekaluokkalaisena minua opetti opettaja nimeltä... ööö, en muista. Ihan tavallisesti koulussa siis. Enkä edes ole harmitellut sitä etten oppinut aiemmin, sillä aika pitkään keskityin vain sarjiksiin; etupäässä akkareihin.
3. Minkä elokuvavinkin antaisit sateiseen kevätiltaan?
Saha. En osaa luokitella elokuvia vuodenaikojen mukaan.
4. Mikä on ollut paras tänä vuonna lukemasi kirja?
Raakkaan Arto Salmisen pois kisasta, koska tavallaan hän kuuluu viime vuoden sarjaan ja kamppailu olisi hänen osallistuessaan epäreilu. Jäljelle jääneidenkin kesken kilpailu on kova, mutta Kätilö nouskoon ylimmäksi.
5. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan olet katsonut viimeksi?
Jos en muista aivan väärin, niin se oli Varasto. Jos se olisi minusta eikä vuokraamosta kiinni, ei vastaus olisi sama.
6. Mikä oli ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi?
Karl Mayn Hopeajärven aarre. Se ei ollut ensimmäinen lukemani kirja, mutta jäi mieleen musertavalla yli 400 sivun pituudellaan. Tokaluokkalaisen mielestä se ylittää inhimillisen kestokyvyn rajat.
7. Mikä on ahdistavin kirjamuistosi?
En muista ainuttakaan varsinaisesti ahdistavaa kirjaa, mutta Jeninin aamuista tuli paha mieli.
En muista ainuttakaan varsinaisesti ahdistavaa kirjaa, mutta Jeninin aamuista tuli paha mieli.
8. Ketkä kuusi fiktiivistä henkilöä kutsuisit päivälliselle?
Jahven ja Jeesuksen. Urheilijoista suurimman: Elmon. Josef K.:lta kysyisin mistä häntä syytettiin. Ylivaltias Karellen osaisi kertoa mieleenkiintoisia asioita niin tieteestä kuin ihmisistäkin. Sitten kutsuisin vielä Helsinki 12:n minäkertojan ihan vain nähdäkseni miten hän kuvittelee olevansa tuonkin porukan keskipiste.
9. Mitä luet juuri nyt?
No sitä Helsinki 12:a. Kesken on myös Hiljaiset - introverttien manifesti, mutta alkaa näyttää epävarmalta, luenko ikinä sitä kokonaan.
10. Luetko kirjan joskus loppuun vain siksi, että voit kirjoittaa siitä blogiisi?
En, mutta luen joskus kirjan loppuun vain siksi, että olen sen aloittanut.
11. Jos et kirjoittaisi kirjablogia, niin mikä muu aihe jaksaisi pitää mielenkiintosi bloggaamisen parissa?
Ruoka. Siitä alun perin aloitinkin, mutta se muuttui pelkästään kirjablogiksi.
Minnan kysymykset:
1. Kuinka opit lukemaan?
Ks. edellisen kysymyssarjan no 2.
2) Kuka viimeksi luki sinulle ääneen ?
Tyttäreni, mutta en yhtään muista mitä hän luki. Se oli "vain" katkelma jostain.
3) Millä tavoin "kulutat" kirjoja ja mikä tapa on suosikkisi ? Kovakantiset, pokkarit, äänikirjat, e-kirjat ?
Äänikirjoja en ole ikinä edes kokeillut ja e-kirjaan haluaisin siirtyä. Luen siis ihan tavallisia kirjoja. Kovakantinen mieluummin kuin pokkari, joiden teksti on usein turhan pientä. Näössäni ei ole mitään vikaa, mutta tykkään silti siitä, ettei sivuja ängetä liian täyteen.
4) Ostatko vai lainaatko?
Pääasiassa lainaan, mutta olen viime aikoina pyrkinyt kasvattamaan ostettujen osuutta.
5) Millä kielillä luet?
Kaunokirjallisuutta vain suomeksi, tietokirjoja myös englanniksi, mutta toki suosin suomea niissäkin.
6) Miten paljon (keskimäärin) kulutat aikaa kirjojen parissa viikossa ?
Mahdoton kysymys. Jos jotain pitää arvata, niin yli 10 tuntia, sen tarkemmin en osaa.
7) Montako kirjaa luit viime vuonna?
94. Sarjakuvia en ole laskenut mukaan.
8) Mikä kirja tai mitä kirjoja sinulla on tällä hetkellä luettavana ja kesken ?
Keskeneräiset löytyvät edellisestä sarjasta no. 9:stä. Pinossa taas odottaa useita kirjoja, mutta en halua kertoa mitä :)
9) Mitä kirjoja otat tänä vuonna kesälomalle mukaan?
Toivon, etten joudu lähtemään kesälomalle lainkaan siinä mielessä, että se tapahtuisi kerran ja loma olisi siinä, vaan että olisin pääasiassa kotosalla, mistä pistäytyisin lyhyehkösti jossain. Siinä tapauksessa otan mukaan mitä ikinä pinossa vuorossa onkaan ja mikä sattuu hotsittamaan. Tavallaan koko kysymys on kohtuuton kuten sekin, mitä aion syödä ensi viikolla.
10) Kerro esimerkki (tai esimerkkejä) kirjailijasta, jonka kirjoja olet lukenut kolme tai enemmän ? Miksi ?
Arto Salminen ja Jari Tervo. Salminen vain on NIIN hyvä. Tervo taas on ainoastaan niin hyvä, että olen halunnut lukea kaikki hänen kirjansa.
11) Miksi kirjoitat blogiisi kirjoista? Vastaus aloittamiseen löytyy tuolta oikealta naamatauluni ympäriltä, mutta lukupäiväkirjan perustamisesta taisi olla kyse. Nykyään jatkan sitä, koska en ole keksinyt miksi sitä pitäisi lopettaakaan. Kommentit tekevät lukemisesta paljon antoisampaa.
"Josef K.:lta kysyisin mistä häntä syytettiin".
VastaaPoistaMinulla on tullut mieleen kysyä Flaubertin Madame Bovaryn Emmalta tai Leonilta, mitä siellä vaunuissa tapahtui. Flaubertin tyyliin kuuluu kuvailla laveasti, muttei kuitenkaan kertoa :)
Oikeastaan minulle jäi hieman epäselväksi, tiesikö K. itsekään, mistä häntä syytettiin, mutta sekin tieto kelpaisi. En ole Madame Bovaryä lukenut, mutta osaan kyllä kuvitella, mistä on kyse :)
PoistaBlogissani on sinulle haaste, jos tekemisen puute yllättää :-)
VastaaPoistaVastaus haasteeseen löytyykin jo tuosta yläpuolelta :)
PoistaHei Jori ! Aivan loistava asia, tämä sinun kirjablogisi. Blogin nimikin on varsin osuva- Kaiken voi lukea ! Pari kysymystä sinulle.
VastaaPoistaPuhuttelevatko Tommy Hellstenin teokset ? Ahmit myös vuoden mittaan merkittävän määrän tietoa itseesi. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on keskimääräinen lukunopeutesi ( montako sivua tunnissa luet ) ?
Tähän mennessä en ole lukenut Hellsteniä lainkaan, joten pitäisi varmaankin vastata, että ei. Mutta koska en ole häntä lukenut, niin en oikeastaan voi edes tietää :)
PoistaLukijana olen hidas. Mitään sivumääriä en osaa arvella, mutta jos minut laitettaisiin vierekkäin jonkun muun kirjabloggaajan kanssa lukemaan, niin hyvin todennäköisesti olisin se hitaampi.