lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste


Sain kunnian olla tämän haasteen kahden ensimmäisen haastetun joukossa, joten eihän siitä voi millään kieltäytyä. Enkä haluaisikaan, sillä ideahan on mitä hauskin! Haaste on siis peräisin marjikselta, ja säännöt ovat seuraavanlaiset:

Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.
Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Minut haastettiin lukemaan Ursula K. Le Guinia. Sangen kiero veto sanoisin, sillä en tiedä edes täytyykö minun mennä kirjastossa G:n vai L:n kohdalle, mutta haasteen tuosta osuudesta sentään selvitä :) Marjis puolestaan saa etsiytyä T:n kohdalle, missä Jari Tervon kirjat sijaitsevat. Koljatti tai Kallellaan eivät kelpaa, ja suosittelen jotain romaania näiden joukosta: Pohjan hovi, Poliisin poikaPyhiesi yhteyteen, Minun sukuni tarina, Myyrä, Ohrana, Troikka, Layla.

Haasteen edelleen lähettämisessä oli suuria valinnan vaikeuksia, etenkin kun jo marjiksen haasteen kommentteihinkin ilmoittautui niin monta halukasta. Haluan yrittää haastavaa haastamista haastamalla Booksyn. Ahkerista ahkerimman lukijan haastaminen on vaikeaa siksi, että minun pitäisi osata löytää kirja, jota voin suositella ja hän ei ole lukenut. Olisiko Erlend Loen Supernaiivi sellainen? Jos sen kohdalla on saatavuusongelmia, niin vaikkapa Doppler kelpaa myös, mutta jos Supernaiivi on jo luettu, haluaisin ehdottaa jotain muuta kirjailijaa.

Koska haastettuja on tässä vaiheessa vielä niin vähän ja innokkaita paljon, annan haasteen myös Ammalle. Viime talvena muistelen panneeni merkille, että luimme samoja kirjoja lähes samaan aikaan, joten omalla suosikillani haastaminen ei välttämättä vie mukavuusalueen ulkopuolelle. Sen sijaan hyvässä lykyssä Ammasta tulee seuraava Arto Salmisen fani. Suosittelen aloittamaan vaikkapa Varastosta, mutta mikä tahansa kyllä kelpaa.

8 kommenttia:

 1. Mainiota, ilman muuta tartun haasteeseen! En ole Supernaiivia lukenut, mutta löytynee kirjastosta. Käyn maanantaina etsimässä. :-)

  VastaaPoista
 2. Hih, pelottavaa! Nytpä joudun kyllä astumaan aika pitkän harppauksen vieraalle maalle! :D Luulen, että minulla taitaa itse asiassa olla tuo Minun sukuni tarina kirjahyllyssä, kun se taisi joskus tulla kirjakerhopakettina, enkä ole siitä varmaan eroa ottanut. Siitä taas nähtiin, että kaikki kirjat kannattaa säilyttää. :D

  Hauska veto myös Booksylle! Ja suosittelen menemään kirjastoon L:n kohdalle.

  VastaaPoista
 3. Jes! Otan haasteen vastaan! Onnistunut valinta, piti ihan käydä herra Wikipedian puheilla: Arto Salminen vaikuttaa sopivan lupaavalta ja pelottavalta. Perästä kuuluu!

  VastaaPoista
 4. Mahtava lumipalloefekti heti käynnissä! Tätä on hauska seurata. :) (Supernaiivi on mainio suositus ja Arto Salminen vaikuttaa kuulopuheiden perusteella myös hyvältä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen rakastunut Salmiseen, ja suosittelen muitakin kuin haastettuja tutustumaan häneen. Kirjansa ovat liiankin nopealukuisia, joten paljon ei aikaa mene hukkaan vaikka ei innostaisikaan.

   Poista