perjantai 13. toukokuuta 2011

Gummeruksen Kukanpäivän kutsutNo niin, jokohan Blogger viimein hyväksyy tämän tekstin reilun vuorokauden odottelun jälkeen.Olin saanut Gummerukselta kutsun heidän ensimmäisille Kukanpäivän kutsuilleen. Kyseessä oli tilaisuus, jossa esiteltiin muutamia kesällä ja syksyllä julkaistavia kirjoja, ja paikalla oli tukku kirjailijoitakin. Kaikki kirjat löytyvät luettelosta, jota olen itsekin ehtinyt jo selailla, mutta olisi väärin väittää etteikö kirjailijoiden lyhytkin omakohtainen esittely nostaisi mielenkiintoa selvästi korkeammalle.

Minulle jäivät kiinnostavimpina mieleen Taija ja Jani Sompin Parantavat rasvat, joka kertoo aivan toisenlaisen totuuden rasvojen terveellisyydestä kuin mihin on totuttu; Mike Pohjolan omaelämänkerrallinen Ihmisen poika, jossa päähenkilö pohtii voisiko hän itse olla Jeesuksen toinen tuleminen; Tuomas Vimman rakennusurakoinnin pimeästä puolesta kertova Raksa; sekä Matti Röngän uusin Viktor Kärppä-romaani Väärän maan vainaja. Viimeksimainitun osalta kiinnostus kohdistuu kirjailijaan itseensä, en ole lukenut häneltä tähän mennessä mitään enkä suinkaan aikonut aloittaa sarjan lopusta. Maininnan ansaitsee myös Philip Schwarzmannin How to Marry a Finnish Girl. Jos kirja on yhtään samaa maata kuin kirjailija itse, niin luvassa on hulvattoman hauskaa luettavaa.

Kuten kustantamojen tilaisuuksissa yleensäkin, elättelin toivetta tavata muita kirjabloggareita. Toiveeni ei ollut turha, sillä sankasta väkijoukosta löytyi pian pöytä, jonka ääressä tervetulomaljoista nautiskelivat HannaMarjis ja Katja. Kiitoksia kollegoille mukavasta seurasta ja Gummerukselle hienosta tilaisuudesta ja maittavista tarjoiluista. Muille bloggareille voin todeta, että jos suinkin kutsu tällaisiin tulee, niin kannattaa osallistua!

2 kommenttia:

  1. Totta, tällaiset tilaisuudet ovat selvästi mukavia. Pääsin nyt ensimmäistä kertaa kustantajan järjestämään tilaisuuteen (tai toista, ensimmäiseni oli Avaimen tilaisuus kirjamessuilla) ja Kukanpäivän kutsut jäivät mieleeni oikein onnistuneena kirja-alan tapahtumana. Paljon kiinnostavaa on luvassa Gummeruksen syksyssä.

    VastaaPoista
  2. Oli tosi kiva tapahtuma ja hyvää seuraa. Ja mua alkaa muuten aina kiinnostaa kirjat, joita kirjailijat itse esittelevät. :)

    VastaaPoista