perjantai 12. helmikuuta 2016

Haaste

Kiitoksia Tuomolle, joka heitti minua tällä haasteella. Pidemmittä puheitta suoraan asiaan:

1. Kirja, jota luen parhaillaan: Viime aikoina olen lukenut hitaammin kuin blogin alkuaikoina, mutta luen toki koko ajan edelleen. Työpaikalla minulla on lounas- ja istuntolukemisena Kuudes sukupuutto.Tietokirjoihin tunnen jatkuvasti vetoa, ja ne tuntuvat jotenkin sopivan työpaikalle erityisen hyvin. Kotona on kesken Rosa Liksomin Tyhjän tien paratiisit ja hitaasti edistyvä Maailma Albert Einsteinin silmin.

2. Kirja, josta pidin lapsena: Lapsena luin etupäässä sarjakuvia, mutta mahtuihan sinne sekaan joitain oikeitakin kirjoja. Kovin mieleenpainuvia ne eivät ilmeisesti ole olleet, sillä en äkkiseltään muista kuin Hopeajärven aarteen ja Peukaloisen retket. Nämä siis alakoulun ajalta.

3. Kirja, joka jäi kesken: Näitä ei montaa ole, sillä jos kirjan aloitan, luen sen yleensä myös loppuun, vaikka väkisin. Kirjaston lainaushistoriaa selaamalla tulin siihen tulokseen, etten ole blogini aikana jättänyt kuin yhden lainatun kirjan kesken, ja senkin luin myöhemmin kokonaan. Kyseinen kirja oli Kyynelten kallio. Monen monituisen kirjan olisin halunnut keskeyttää, mutta näköjään olen sitten vain purrut hammasta ja jatkanut katkeraan loppuun asti. Sarjakuvakirjoja on jäänyt paljon kesken, ne eivät vain ole toimineet niin hyvin kuin olen etukäteen ajatellut.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen: Tässä kohtaa tunnen velvollisuudekseni mainita He eivät tiedä mitä tekevät. En listannut viime vuoden parhaita kirjojani lainkaan, ja kärsijänä oli juuri tuo kirja. Se oli aivan omassa sarjassaan, ja saattaa hyvinkin olla paras kirja, jonka olen kuunaan lukenut.

5. Kirja, johon palaan uudelleen: Tämä kohta on lyhyt, sillä en ole lukenut mitään kirjaa kahdesti. Harkinnassa ovat Ihmisen fysiologia ja anatomia ja Arto Salmisen kaikki kirjat. Luultavasti IFA toteutuu ensin, työpaikkalukemisena.

Tapojeni mukaan en lähetä haastetta eteenpäin, koska vastustan ketjukirjeitä, mutta jos joku haluaa tähän tarttua, niin katsokoon tulleensa haastetuksi!

2 kommenttia:

 1. J
  ol menneeksi!

  1. Kauniston Luxus, Päätalon Miinoitettu rauha ja Haanpään Hurja = ks http://hikkaj.blogspot.fi/2016/02/helpottaa-olotilaa-vesikelilla.html

  2. Selman Peukaloinen
  eli Lagerlöf: Peukaloisen retket villihanhien seurassa.

  3. Ei tosiaankaan monta väliin voi jättää, sisu ei anna. Mutta: Pimenoff - Maa ilman vettä (liian viisas), Uris - Exodus (liian tuskallinen kivesten silpomisineen), Linna - Tuntematon sotilas (usko tai älä!)

  4. Jumalainen näytelmä - lopultakin.
  Rikos ja rangaistus - heti.
  Naa on syntinen laulu - mikä lento!
  Volter Kilpi - koko saaristolaissaaga, mutta ennen kaikkea Kirkolle.

  5. Päätaloihin - ainakin puheissa.

  5.

  VastaaPoista
 2. Kuudes sukupuutto on mullakin luennassa, yöpöydällä. Tykkään lukea tietokirjoja, mutta minusta taas ne eivät sovi pienissä pätkissä lukemiseen, kuten työmatkakirjaksi, pitää saada vähän enemmän keskittyä aiheeseen. He eivät tiedä jne. on kyllä hieno kirja! Ja minusta kirjan voi hyvin jättää kesken; ei ole tarkoitus hammasta purren kamppailla kirjojen kanssa. Kun on niin paljon nautittavaa ja luettavaa, joita ei millään malttaisi jättää kesken, miksi käyttää aikaa ja kuluttaa hampaita - vaikka ei kai lukeminen koskaan turhaa ole. Harrastus kuitenkin, ei velvollisuus :-)

  VastaaPoista